Linkovi

Vučić i Ader istakli odlične odnose Srbije i Mađarske


Prеdsеdnik Srbijе Alеksandar Vučić sastao sе u Sеnti sa prеdsеdnikom Mađarskе Janošеm Adеrom (predsednik.rs)
Prеdsеdnik Srbijе Alеksandar Vučić sastao sе u Sеnti sa prеdsеdnikom Mađarskе Janošеm Adеrom (predsednik.rs)

Povodom 320 godina od Bitke kod Sente, Srbiju i taj grad je danas posetio predsednik Mađarske Janoš Ader, kome je domaćin bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Predsednici dve zemlje su istakli odlične odnose Mađarske i Srbije.

Predsednik Mađarske Janoš Ader izjavio je danas, u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da su bilateralni odnosi na najvišem nivou, da Mađarska podržava ulazak Srbije u EU i spremna je da svoja iskustva u pregovorima sa Briselom podeli sa Srbijom.

Predsednici dve zemlje su se sastali u Senti povodom obeležavanja 320 godina od bitke kod tog grada, i tom prilikom Vučić se zahvalio Mađarskoj na podršci evropskom putu Srbije i izrazio zadovoljstvo uspešnim razvojem odnosa Srbije i Mađarske.

Od januara do jula 2017. godine robna razmena dostigla je 818,7 miliona evra, istakao je Vučić i dodao da je intenziviranje saradnje dveju zemalja moguće u oblastima infrastrukture, saobraćaja, energetike, poljoprivrede, vodoprivrede, telekomunikacija, turizma i prekogranične saradnje.

Dva predsednika su prisustvovala svečanoj sednici Skupštine opštine Senta, i Vučić je poručio da Srbija brine o svojim građanima, ma koje su nacionalnosti, kao i da danas u Srbiji živi od 250.000 do 300.000 Mađara.

Takođe, Vučić je istakao da je Srbija čvrsto na putu ka velikoj zajednici evropskih naroda, oličenoj u Evropskoj uniji, kao i da je Srbiju taj put u Evropu često vodio preko Beča i Budimpešte.

XS
SM
MD
LG