Linkovi

Vučić na ekonomskom forumu u Davosu


Premijer Srbije Aleksandar Vučić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je u Davosu, na svetskom ekonomskom forumu, gde će imati priliku da predstavlja Srbiju i razgovara sa brojnim svetskim zvaničnima i ekspertima.

Srbija čeka da joj Evropa kaže šta je rešenje za migrantsku krizu, izjavio je danas u Davosu premijer Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je sada moderno kritikovati nemačku kancelarku Angelu Merkel kako je trebalo da zauzme čvršći stav. Svi zaboravljaju da je podizanje zidova protivpravno i da to nije evropsko ponašanje, istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, mnogi zaboravljaju koliko je Merkel učinila za stabilnost i mir na Balkanu, a pitanje je kako bi bez njene pomoći prošlo i sve ovo sa migratornom krizom, ocenio je Vučić:

"Ja verujem da će EU pronaći zajednički imenitelj. Naša poruka će ovde biti – kažite nam, ako treba pomognemo Makedoniji više. Već imamo tamo 20 policajaca, ako treba da damo 100-150 policajaca daćemo. Ako kažete da nećete da primate ekonomske migrante iz Maroka, Alžira, nekih drugih zemalja – kažite nam, mi ćemo to da uradimo. Samo nam kažite da je to evropska politika."

Pitanjem se bavio se i ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je danas u Tirani izjavio da će se Srbija u migrantskoj krizi ponašati humano, ali da ne može dozvoliti da zapadni Balkan postane sabirni centar. Posle trilateralnog sastanka sa kolegama iz Italije i Albanije, Paolom Đentilonijem i Ditmirom Bušatijem, Dačić je ocenio da će od odluka članica EU zavisiti i stavovi Srbije i Makedonije po pitanju migrantske krize.

Dačić se u Tirani sastao i sa albanskim premjerom Edijem Ramom.

XS
SM
MD
LG