Linkovi

Vučić i zvanično premijer Srbije


Ivica Dačić predao dužnost predsednika Vlade Srbije Aleksandru Vučiću uz poklon i podsećanje šta je prethodna Vlada postigla za vreme svog mandata.

Bivši i novi premijer Srbije - Ivica Dačić i Aleksandar Vučić izvršili su danas i zvaničnu primopredaju dužnosti. Uz pohvale na račun prethodne Vlade, Vučić je najavio promene u načinu rada javne uprave.

Nakon što je u nedelju izabran za novog predsednika Vlade Srbije, Aleksandar Vučić je danas i zvanično preuzeo premijerski kabinet od doskorašnjeg predsednika Vlade Ivice Dačića. Tokom današnje primopredaje dužnosti novi premijer je ocenio da je Dačić dobro vodio vladu, da nije bilo telefonskih sednica i da je zbog uspeha Vlade koju je vodio nastavio da bude u koaliciji sa njim.

Novi premijer je najavio da za novu Vladu nema praznika, ni subote, ni nedelje, da se uskoro može očekivati nova uredba o upotrebi službenih vozila, kao i promena radnog vremena u državnoj upravi.

"Ljudi koji rade u javnom sektoru moraju da osete veću obavezu. Mi koji smo plaćeni od strane građana, mi koje plaćaju poreski obveznici moramo da pokažemo najozbiljniji i najodgovorniji odnos prema građanima. Mi moramo da imamo veću obavezu nego što imaju oni koji nas plaćaju. I zato moramo da ustajemo ranije, moramo da pokažemo marljivost i posvećenost veću nego bilo ko drugi", poručio je Vučić.

Predajući dužnost Aleksandru Vučiću, Ivica Dačić mu je uručio poklon – repliku mitskog bića grifona iz manastira Ravanica, a o prethodnoj Vladi je rekao da su njeni veliki uspesi pregovori u Briselu i nastavak dijaloga sa EU.

"Možda je najveći rezultat svega toga što smo radili bio jedna brza i na dinamičan način promenjena međunarodna pozicija Srbije i slika o Srbiji u svetu. Na međunarodnim forumima Srbija je prestala da bude tačka dnevnog reda u smislu problema, već je postala faktor za rešavanje svih problema", rekao je Dačić.

Vučić je ocenio da su pred Dačićem kao ministrom spoljnih poslova veliki i ozbiljni zadaci, kao i obaveze i odgovornosti i da je njegov predlog kao mandatara bio da dosadašnji premijer bude šef diplomatije.
XS
SM
MD
LG