Linkovi

Bela kuća o susretu Bajden - Vučić


Srpski premijer Aleksandar Vučić u razgovoru sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom u Beloj kući, 15. septembra 2015. (foto: Vlada Srbije)

U razgovoru sa premijerom Srbije, potpredsednik SAD je ukazao na strateški značaj napora Srbije da promoviše pomirenje u regionu, uključujući napredak u dijalogu sa Kosovom pod pokroviteljstvom EU, ističe se u saopštenju Bele kuće.

Potpredsednik SAD i premijer Srbije takodje su razgovarali o procesu integracije Srbije u EU, za koji su se obojica lidera složila da će obezbediti dugoročnu stabilnost i prosperitet Srbiji i širem regionu.

Bajden je podržao odlučna nastojanja Srbije u rešavanju situacije u vezi sa izbegličkom i migrantskom krizom, i obećao da će razmotriti kakvu bi dodatnu podršku SAD mogle da pruže u tom pogledu.

Dvojica lidera takodje su razgovarala o srpskoj primeni neophodnih ekonomskih reformi i značaju stvaranja pozitivne poslovne klime da bi se privukle buduće američke investicije u Srbiju.

Potpredsednik SAD i premijer Vučić razgovarali su i o energetskoj bezbednosti i odredjenim slučajevima u vezi sa vladavinom zakona, zaključuje se u saopštenju Bele kuće.

XS
SM
MD
LG