Linkovi

Vučić: Mogući sukobi u Republici Srpskoj


Premijer Srbije Aleksandar Vučić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić

Mogući su neredi i srpsko-srpski sukobi na protestima vlasti i opozicije u Republici Srpskoj, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Srpske obaveštajne službe imaju informacije da je moguće da dođe do nemira i sukoba tokom najavljenog protesta opozicije i kontramitinga vlasti u Banjaluci, u subotu 14. maja, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić. Na vanrednoj konferenciji za novinare, Vučić je uputio apel građanima i političkim akterima Republike Srpske da sačuvaju mir i klone se bilo kakvih sukoba:

"Bilo kakvim fizičkim obračunima i sukobima bi bio doveden u pitanje opstanak Republike Srpske, a istovremeno i Srbija bi bila dovedena u izuzetno tešku situaciju. Ja sam i predsedniku RS Miloradu Dodiku i članu Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću ukazao na određene podatke do kojih su naše službe došle. Mi sučeljavanje i sudar srpskih barjaka moramo da izbegnemo po svaku cenu."

Bilo bi opasno da politički protesti u Banjaluci prerastu u nešto drugo, što mogu da izazovu grupe na koje državne strukture nemaju uticaj, rekao je Vučić i objasnio da informacije o mogućim neredima nisu dramatične, ali jesu upozoravajuće.

Takođe, on je istakao da njegove apele Dodik, Ivanić i Bosić dobro razumeju i dodao da posle bilo kakvog srpsko-srpskog sukoba u Republici Srpskoj niko ne bi mogao ništa da sačuva.

XS
SM
MD
LG