Linkovi

Vučić: Srbija neće u NATO


Ministar odbrane Aleksandar Vučić posetio je Generalštab Vojske Srbije.
Ministar odbrane Aleksandar Vučić posetio je Generalštab Vojske Srbije.

Ljubiša Diković ostaje na čelu Generalštaba Vojske Srbije, a javnost će u četvrtak saznati ko će biti novi direktor BIA, poručio je ministar odbrane Srbije.

Srbija neće u NATO, Ljubiša Diković ostaje na čelu Generalštaba Vojske Srbije, a javnost će u četvrtak saznati ko će biti novi direktor Bezbednosno.informativne agencije, poručio je danas ministar odbrane Srbije tokom posete Generalštabu Vojske Srbije.

Srbija neće ulaziti u NATO, niti u bilo koji vojni savez, izjavio je danas novi ministar odbrane Aleksandar Vučić posle posete Generalštabu Vojske Srbije, gde dočekan uz počasnu Gardu.

Vučić je rekao da je već razgovarao sa predstavnicima američke vojske, da će se danas sastati i sa vojnim predstavnicima Rusije, a u planu su, po njegovim rečima i razgovori sa predstavnicima svih drugih zemlja sa kojima Srbija ima vojnu saradnju:

Naša Vojska, naše odbrambene snage nastaviće saradnju u okviru Partnerstva za mir, ali mi nećemo biti članica ni jednog vojnog saveza. Imamo skupštinsku deklaraciju, imamo Ustav Srbije, i politika i Ministarstva odbrane i politika Vlade Srbije potpuno je jasna po tom pitanju”, naveo je Vučić.

On je rekao da će u vojsci biti određenih kadrovskih promena i dodao da su i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i on lično zadovoljni načinom na koji posao obavlja načelnik Generalštaba Ljubiša Diković. Ministar odbrane je rekao i da zna ko će biti novi direktor Bezbednosno-informativne agencije, a javnost će biti upoznata sa novim čelnikom BIA-e u četvrtak, kada bude i zvanično izabran:

“Biće dobar, vrhunski pravnik i to je važno, kako bi se sve stvari držale u okviru Ustava i zakona. Da ne bude nikakvih zloupotreba, a da važni poslovi za našu državu mogu da se obavljaju.”

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković je poručio da vojska ulaže velike napore na očuvanju operativne sposobnosti i na izvršavanju njenih ustavnih zadataka. Obraćajući se ministru, Diković je rekao da svi pripadnici vojske od njega očekuju da sa svojim saradnicima čuva vojsku i da jača njene odbrambene kapacitete i sve drugo što je potrebno u savremenim uslovima.
XS
SM
MD
LG