Linkovi

Vučić odlučio: Mojsilović umesto Dikovića


Arhiva - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postavio je večeras general-potpukovnika Milana Mojsilovića za novog načelnika Generalštaba Vojske Srbije, pošto je prihvatio zahtev za penzionisanje dosadašnjeg načelnika Ljubiše Dikovića.

Posle večerašnjeg sastanka sa ministrom odbrane i predstavnicima Generalštaba, Vučić se zahvalio Dikoviću na "službi, časti i ljubavi prema Srbiji" i dodao da je doneo ukaz o odlikovanju Dikovića najvišim državnim odlikovanjem - ordenom Karadjordjeve zvezde prvog stepena.

General-potpukovnik Milan Mojsilović, novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije.
General-potpukovnik Milan Mojsilović, novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije.

Vučić je doneo više ukaza o nameštenju i smenjivanju u vojnom vrhu, a kako je rekao, od ovih velikih promena se očekuju nova energija, brža modernizacija i jačanje Vojske Srbije kao odvraćajućeg faktora.

"Ne spremamo se za ratove, ali moramo da imamo dobro obučenu armiju kako bi odvratili svakog potencijalnog agresora", rekao je Vučić i dodao da od novog načelnika GŠ VS očekuje veći priliv ljudi u Vojsku Srbije, što će, kako je istakao, biti težak i odgovoran posao za Mojsilovića.

"U svetu nije lako predvidjati dogadjaje, Srbija ima tešku situaciju sa Kosovom i Metohijom, a neke države u okruženju Srbe doživljavaju kao remetilački faktor", izjavio je Vučić.

Novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije do sada je bio na mestu pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane, a pre toga, Mojsilović je od 2013. do 2017. godine bio šef Vojnog predstavništva u Misiji Srbije pri NATO-u u Briselu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG