Linkovi

Vučić za objedinjavanje svih Srba ekonomski i kulturno


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova, Foto: Glas Amerike
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova, Foto: Glas Amerike

Samo nekoliko sati pošto su vlade Kosova i Albanije na zajedničkoj sednici poručile da su njihove odluke "sledeći važan korak prema postizanju strateškog cilja za ujedinjenje Albanaca u Evropskoj uniji", predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da “ne trebamo da sanjamo o objedinjavanju svih Srba, teritorijalno, ali možemo da ih objedinimo ekonomski, kulturno”.

Vučić je gostujući u emisiji „Oko“ RTS-a, kazao da ga zabrinjava istraživanje koje pokazuje da građani misle da možemo da držimo status kvo po pitanju Kosova.

“Vidim šta mi poručuje narod po pitanju Kosova, ali ja sam na mestu da znam više i želim najbolje za svoj narod,” kaže Vučić.

On je izrazio veliku zabrinutost što građani Srbije ne žele rešavanje kosovskog problema i ne znaju s čim se suočavamo, a Albanci su, rekao je, spremni da u potpunosti zaokruže svoju državnost:

„Mi se suočavamo sa željom Albanaca da u potpunosti zaokruže svoju državnost. Spremni su da plate svaku cenu, da to urade na svaki način. Da li se upitamo svi, da li smo mi spremni da i mi to platimo”, rekao je Vučić gostujući na RTS-u.

On je naglasio da i Evropa i svet ne žele status kvo, Evropa, da to ne žele ni Albanci, kojih je trenutno na Kosovu 91 do 92 odsto, a već imaju potvrđenu državnost od strane zapadnog sveta.

XS
SM
MD
LG