Linkovi

Vučić u Krušiku: Država neće odustati od namenske industrije


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti Krušiku, Foto: official publication
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti Krušiku, Foto: official publication

Predsednik Srbije Aleksandar poručio je danas da država neće odustati od odbrambene industrije ni po koju cenu, da će u valjevski Krušik uložiti desetine miliona evra, jer ne želi da ta kompanija koja je u teškoj situaciji, propadne.

Tokom posete ovoj fabrici, Vučić je obraćajući se radnici Krušika rekao da je stanje teško i da će biti potrebne temeljne i ozbiljne reforme - ne samo u Krušiku, već i u celoj namenskoj industriji.

Država će uložiti veliki novac da biste vi mogli da opstanete, ali taj novac mora biti odgovorno trošen, najavio je Vučić u obraćanju radnicima.

SAD neće odustati od ukidanja taksi

Odgovarajući na pitanja novinara o nastavku pregovora sa Kosovom, Vučić je rekao da je siguran da SAD neće odustati od zahteva da Priština ispuni uslov - ukidanje taksi, a da i u EU, gde sigurno postoje neke simpatije prema premijeru Aljbinu Kurtiju, dolazi do određenog otklona, posle izjava o "velikoj Albaniji".

Vučić je najavio da će Vojska Srbije da uplati 10 miliona evra Krušiku za novi ugovor, dok će država platiti dugovanja dobavljačima.

Po njegovoj oceni lošoj situaciji u Krušiku doprinela je nesposobnost ranijeg rukovostva, kao i narušen mašunarodni ugled kompanije zbog afera.

"Nismo sačuvali Krušik od glasina i čuda", rekao je Vučić i istakao da se loše stanje se održavalo tokom cele 2019. godine, a ne samo od jeseni.

"Moraćemo da napravimo reorganizaciju preduzeća, okrenemo ga tržištu i što manje para dajemo iz državne kase", naglasio je Vučić i najavio da će država, zbog lošeg stanja u Krušiku angažovati neku od velikih revizorskih kompanija da napravi "forenzičku reviziju".

Radnicima je obećao da neće imati problema ni sa platama, ni sa poslom, ali je ukazao da je prosečna plata od 63.000 dinara u Krušiku zahvaljujući enormnim davanjima države, a ne zato što je zarađena.

XS
SM
MD
LG