Linkovi

Vučić telefonom sa Hanom i Mičelom o regionu i Kosovu


Arhiva - Komesar EU za susedsku politiku i proširenje Johanes Han i predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom susreta u Beogradu, 3. decembar 2018.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u sredu odvojeno telefonom sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom i pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom o situaciji u regionu, a posebno o odnosima Beograda i Prištine, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Han i Vučić razgovarali su o narednim koracima na evropskom putu Srbije. Vučić je izrazio spremnost Srbije da nastavi dijalog nakon što Priština odustane od "neopravdanih taksi" koje "osim srpske privrede ugrožavaju svakodnevni život Srba na Kosovu".

Vučić je govorio o posledicama koje takse - kao "neodgovorna mera Prištine"- osim po srpsku robu, imaju i po odnose i stabilnost u regionu.

Komesar Johanes Han pozdravio je spremnost Srbije da sačuva mir i stabilnost.

Arhiva - Pomoćnikom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom sastanka u Beogradu, 14. marta 2018. (Inforbiro, video grab)
Arhiva - Pomoćnikom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom sastanka u Beogradu, 14. marta 2018. (Inforbiro, video grab)

U odvojenom razgovoru, Aleksandar Vučić i Ves Mičel razmotrili su moguće načine za prevazilaženje zastoja dijaloga izazvanog uvođenjem taksi na srpsku robu.

Američki zvaničnik Mičel je rekao da očekuje da Priština ukine takse na srpsku robu i da se stvore uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz kabineta srpskog predsednika.

Vučić je rekao da je Srbija spremna da istog trenutka, po ukidanju tih taksi, nastavi dijalog, jer je opredeljena za očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG