Linkovi

Vučić sa Palmerom u Njujorku


Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku u Njujorku (izvor: Instagram profil "Budućnost Srbije AV")

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metjuom Palmerom i potpredsednikom Atlantskog saveta Dejmonom Vilsonom.

Na Instagram nalogu "Budućnost Srbije AV" objavljeno je da su Vučić i Palmer imali "dug, ozbiljan i odgovoran razgovor o odnosima između Beograda i Prištine, kao i sveukupnim srpsko-američkim odnosima".

Predsednik Srbije se sastao i sa izvršnim potpredsednikom Atlantskog saveta Dejmonom Vilsonom.

Na Instagram profilu Aleksandra Vučića piše da su "zaštita interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i očuvanje vitalnih nacionalnih i državnih interesa Srbije bile suština zalaganja u razgovoru sa gdinom Vilsonom".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u ponedeljak sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom na marginama sednice Saveta bezbednosti UN o Bliskom istoku.

Američki državni sekretar, kako je saopšteno posle sastanka, ohrabrio je Srbiju da se fokusira na članstvo u EU i nastavi dijalog sa Kosovom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da veruje da će Amerika još snažnije želeti, kako se izrazio, na različite načine da se uključi u rešavanje problema u regionu Zapadnog Balkana.

Takođe je rekao da je Srbija spremna da nastavi dijalog sa Kosovom čim se ukinu takse na srpsku robu i da "nije važna politička cena koju treba platiti".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG