Linkovi

Vučić i Tači sa Mičelom o Kosovu


Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel
Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel

Vašington pruža punu podršku dijalogu Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije i nada se postizanju sveobuhvatnog i dugoročnog rešenja, saopšteno je posle telefonskog razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom.

Vučić je Mičelu rekao da je posvećen miru i saradnji u regionu, i da će, iako smatra da će se veoma teško doći do dogovora, nastaviti da ulaže maksimalne napore u postizanju trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu, piše u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Vučić i Mičel su razgovarali o daljem unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i SAD, ali pre svega o evropskom putu Srbije i o dijalogu Beograda i Prištine, navodi se u saopštenju.

Predsednik Kosova Hašim Tači napisao je na svom Tviter nalogu da je "vodio sjajan razgovor sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Vesom Mičelom"

"Zahvali smo SAD i Mičelu na podršci u postizanju mirnog sporazuma između Kosova i Srbije. Saglasili smo se o budućim koordinisanim koracima. Podrška SAD je bila i ostaće vitalna za evroatlantsku perspektivu Kosova", napisao je Tači.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG