Linkovi

Vučić protiv učešća Srba u bezbednosnim snagama Kosova


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti zemunskoj fabrici "Teleoptik - žiroskopi"
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti zemunskoj fabrici "Teleoptik - žiroskopi"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je njegov stav da Srbi ne treba da učestvuju u radu kosovskih bezbednosnih snaga. Odgovarajući na novinarsko pitanje o povlačenju Srba iz bezbednosnih snaga Kosova, za koje prištinski zvaničnici tvrde da se odvija pod pritiskom iz Beograda,on je rekao da se Srbija ponaša odgovorno.

"Ako je pritisak to što kažemo da ne bismo voleli da Srbin puca na Srbina, jer čemu ta vojska drugo služi, ako je to što ja izgovorim pritisak, vi to zovite kako hoćete", izjavio je Vučić tokom poseti zemunskoj fabrici Teleoptik - žiroskopi i dodao da odluka Crne Gore da pošalje vojnike na Kosovo nije prijateljski čin.

Govoreći o pregovorima sa Prištinom, on je istakao da će sve oko rešavanja pitanja Kosova ići vrlo teško i dodao da sve što bude urađeno, i kakve god da se ustavne promene donose - to mora da ide na referendum.

Vučić je izjavio i da mu ne pada na pamet da raspisuje referendum ako Srbija ne "bude imala značajno više od onoga što ima danas", kao i da u ovom trenutku ne zna šta bi predložio narodu.

Po njegovim rečima, on u ovom trenutku ne zna šta bi predložio, a ako nekada bude imalo šta da se predlaže - narod će o tome da odlučuje.

Hoće li to da prihvati čak i moja stranka, pa teško, hoće li to da prihvati javnost u Srbiji i odgovorni ljudi - hoće, dodao je Vučić.

XS
SM
MD
LG