Linkovi

Vučić: Nisam rekao da će Srbija vojno intervenisati


Arhiva - Aleksandar Vučić obraća se poslanicima Narodne skupštine Republike Srbije, u Domu Narodne skuopštine, u Beogradu, 27. maja 2019.

Nakon jutrošnje akcije kosovskih policijskih snaga na severu Kosova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju poslanicima u Skupštini Srbije ocenio da je cilj te operacije da se utera strah Srbima sa tog dela Kosova.

On je obavestio poslanike i da je podigao nivo borbene gotovosti vojske, ali je poručio i da će Srbija čuvati mir i stabilnost. Na konferenciji za medije posle sednice parlamenta, Vučić je rekao i da će se događaj na severu Kosova odraziti na pregovore Beograda i Prištine:

"Posle ovog napada danas neće stvri biti iste. Nećemo sutra reći "puj pike, ne važi", sve je završeno. Biće drugačiji odnos. I prema albanskim pregovaračima, i prema svima onima koji su se i danas pravili blesavi, govoreći nam kako je to borba protiv korucije, ili se u prvom trenutku ne javljajući", rekao je Vučić novinarima.

Takođe, Vučić je odgovarajući na pitanja novinara istakao da ni u jednom trenutku u svom obraćanju nije rekao da će Srbija vojno intervenisati, već da će zaštiti srpski narod.

"Nećemo da ratujemo, čuvamo mir gotovo po svaku cenu, a to gotovo po svaku cenu je - ako neko misli da može da izvrši pogrom nad našim narodom", objasnio je Vučić.

Greška servera

Sadržaj koji pokušavate da učitate trenutno nije dostupan. Naš tim već pokušava da otkloni kvar. Hvala na strpljenju i poverenju,

Please use Search above to see if you can find it elsewhere

A lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović pitao je u Skupštini Srbije, na konferenciji za medije, šta znači podizanje borbene gotovosti vojske i policije.

Mi nikada nismo imali tu vrstu problema sa kosovoskim Albancima, rekao je Jovanović i dodao:

"Mi silom možemo sa njima sve da rešimo, kao što smo rešavali u prošlosti. Pa to i oni znaju. To zna i svet, zato je tamo NATO. A gde mi tražimo svoju šansu? U tome da Putin dođe u Mitrovicu, kao što je došao u Damask? Pa da napravimo Siriju od Srbije? Jel to hoćemo? A ko danas kontroliše šta se tamo dešava", pitao je Jovanović.

Reagujući na događaje na severu Kosova, opozicioni Savez za Srbiju je u saopštenju ocenio da da je to rezultat propale politike Aleksandra Vučića, ali i da umnogome liči na zajedničku režiju Vučića i kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, koja neće ništa dobro doneti ni srpskom ni albanskom narodu.

Greška servera

Sadržaj koji pokušavate da učitate trenutno nije dostupan. Naš tim već pokušava da otkloni kvar. Hvala na strpljenju i poverenju,

Please use Search above to see if you can find it elsewhere

Sličnu ocenu dao je i lider pokreta Dveri Boško Obradović - sve je posledica direktnog dogovora Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, kako bi se stvorili uslovi da se sprovede ideja o razgraničenju i priznavanju nezavisnosti Kosova, ocenio je Obradović.

XS
SM
MD
LG