Linkovi

Vučić: Lavrov i Bolton nisu dogovorili rešenje za Kosovo


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom današnjeg obilaska KCS, Foto: Glas Amerike
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom današnjeg obilaska KCS, Foto: Glas Amerike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je tvrdnje pojedinih medija da su ruski šef diplomatije Sergej Lavrov i savetnik američkog predsednika Džon Bolton postigli dogovor o rešenju kosovskog problema. U izjavi medijima u sredu, Vučić je rekao da je od Lavrova dobio poruku da je to netačno, kao i da su njih dvojica prvi put razgovarali o Kosovu.

"Bilo šta da neko dogovara mora Srbija da se dogovori. A mi smo, mnogo, mnogo, mnogo smo daleko od bilo kakvog rešenja. Kompromisnog, naravno. I zato sam veoma zabrinut zbog pretnji osnivanjem vojske takozvanog Kosova, zbog Interpola, zbog ovoga što se radi sa našim elektromrežnim sistemom", rekao je Vučić novinarima posle obilaska Kliničkog centra u Beogradu.

Vučić nije želeo da govori o detaljima predloga za rešenje kosovskog problema koji je opticaju, i objasnio da nema ništa u rukama o čemu bi mogao da priča.

Na pitanje da li bi na proslavi Dana primirja u Prvom svetskom ratu u Parizu moglo da se dođe do rešenja za Kosovo, Vučić je rekao da je to "iluzorno očekivati", jer je, po njegovom mišljenju, tako nešto nemoguće.

Kako je rekao, on će tamo razgovarati sa evropskim zvaničnicima i dodao da će se, "ako to budu hteli" sastati i sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.

XS
SM
MD
LG