Linkovi

Vučić: Kosovo će dobiti nezavisnost na celoj teritoriji


Arhiva - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Arhiva - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, izjavio je da će Kosovo u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenost na celoj teritoriji, ali ne zbog toga što će ga on priznati, već zato što nije prošlo rešenje koje je on nudio, ne precizirajući, međutim, šta je i kome nudio.

Vučić je za televiziju Pink u nedelju rekao da "ono što je nudio nije moglo da prođe zbog strahovitog pritska pojedinih zemalja i njihovih obaveštajnih službi koje su pokrenule kompletne agenture po različitim zemljama političke, medijske i druge".

Oni koji ga kritikuju prvo su navodili da nisu čuli nikakvo rešenje ni predlog od njega, ali da su ga ipak napadali, kazao je on i ocenio da se "sada vidi celokupno licemerje".

"Što ste ga onda napadali od prvog momenta? Pa glavu ste mi otkinuli, a niste ni čuli o čemu se radi. Pošto ne znate kako da me kritikujete, onda sada kada kažem da je propao taj predlog, kažete da niste ništa ni čuli o njemu. Što ste ga napadali i rušili sve, a niste ni hteli da čujete", poručio je Vučić.

Vučić je podsetio da je bio organizovan unutrašnji dijalog, da su svi slojevi društva bili pozvani da u njemu učestvuju, da su mnogi govorili, od kojih su neki hteli podelu, neki zamrznuti konflikt, ali opozicija, osim što je bila protiv svega, ništa nije rekla.

"I ja vas pitam šta je rešenje sad osim što će Kosovo u budućnosti, ne mojom voljom i zato što ću ja da ga priznam, dobiti nezavisnost i suverenost na celoj svojoj teritoriji. Pa ću onda da pitam mnoge koji su protestovali i govorili mnoge stvari - zašto ste to radili i kako je moguće da niste mogli da sagledate realnost i što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod i svoju zemlju", rekao je Vučić.

XS
SM
MD
LG