Linkovi

Vučić: Izbori su tu, uskoro i parlament počinje sa radom


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Foto: video grab

Pre ukidanja vanrednog stanja predsednik Srbije Aleksandar Vučić će ponovo razgovarati sa strankama koje su se izjasnile za učešće na izborima i obavestiće ih o stečenim uslovima za nastavak izbornih radnji.

Kako je izjavio prilikom obilaska radova na pruzi Beograd-Novi Sad kod Čortanovaca, razgovor treba da dovode do dogovora da Republička izborna komisija (RIK) sačeka dva ili pet dana od okončanja vanrednog stanja, pa tek onda da krenu izborne radnje.

Tom prilikom, Vučić je rekao da su izbori tu, pravila jasna, i da svako ko želi da učestvuje u njima to može, a ko neće - to, kaže, nije njegov problem, a na pitanje da li se plaši ili raduje sve glasnijim pozivima Bošku Obradoviću i Draganu Ðilasu da odustanu od bojkota i izađu na izbore, rekao da ne želi da se izjašnjava o tome.

"O izborima ću prvo razgovarati sa strankama sa kojima sam razgovarao o izbornim radnjama i to pre ukidanja vanrednog stanja", rekao je Vučić.

Istovremeno, on je najavio i da bi parlament mogao ponovo da počne sa radom iduće nedelje, najverovatnije u ponedeljak ili utorak.

Po rečima Vučiča, to je pitanje za predsednicu parlamenta Maju Gojković, ali kako je dodao, to pre svega zavisi od epidemiološke situacije, a u slučaju da se poslanici ponovo okupe moraće da budu poštovane epidemiološke mere, uz dolazak što manjeg broja policijskih službenika i administrativnih radnika u Skupštinu Srbije.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG