Linkovi

Vučić: Iz Srbije otišlo više stotina kamiona robe na Kosovo


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Foto: (arhiva), REUTERS/Costas Baltas

U prethodnih nekoliko dana ukupno 248 kamiona sa srpskom robom poslato je na Kosovo, dok se teži pacijenti sa Kosova smeštaju u Niš, Kragujevac ili Beograd, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić prilikom posete Novom Pazaru.

Vučić je naveo i da je iz Novog Pazara prebačeno u jedan medicinski centar u Beogradu osam Albanaca koji su zaraženi virusom korona, a koji nisu imali dokumente Republike Srbije.

"Ljudi su ljudi, nismo pitali za dokumenta i zdravsteni sistem Srbije brine o njima. Trudimo se da pomognemo svakome", rekao je Vučić, prenosi RTS.

Vučić je u telefonskom razgovoru sa šefom Misije UNMIK Zahirom Taninom izrazio zabrinutost zbog širenja infekcije na Kosovu i "spremnost na punu saradnju sa Albancima i zajednički rad sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini u borbi sa epidemijom".

Vučić i Tanin su razgovarali i o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji povodom predstojeće sednice Saveta bezbednosti UN posvećene izveštaju generalnog sekretara UN o radu UNMIK, koja će biti održana putem video konferencije.

Vučić je tokom razgovora ocenio da su sednice Saveta bezbednosti, posvećene radu UNMIK, važne za Srbiju zbog održavanja kontinuiteta razmatranja pitanja Kosova i Metohije, kao i zbog redovnog informisanja o političkoj i bezbednosnoj situaciji, koja je kako je naveo, "daleko od stabilne".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG