Linkovi

Izraelske snage ubile 3 Palestinca u Pojasu Gaze


Ljudi u žalosti nose kovčeg sa telom Palestinca, militanta Islamskog džihada, koji je ubijen u tenkovskom granatiranju, tokom njegovog pogreba na jugu Pojasa Gaze, 27. maja 2018.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da su tri Palestinca ubijena u nedelju vatrom iz izraelskog tenka u južnom delu Pojasa Gaze.

Militantna grupa Islamski džihad tvrdi da su ta trojica Palestinaca njeni članovi.

Izraelska vojska potvrdila je napad, saopštivši da je tenk pucao nakon što su njegovi vojnici detonirali eksplozivnu napravu koja je bila postavljena u blizini granične ograde.

Izrael kaže u saopštenju: "Eksplozivno punjenje postavljeno je prošle noći u blizini granične ograde na jugu Pojasa Gaze, u pokušaju da naudi snagama koje operišu u toj oblasti i bila je neutralisana ovog jutra od trupa IDF-a (Izraelske odbrambene snage)".

IDF je tvitovao: "Nema izveštaja o povređenim vojnicima IDF-a. Kao odgovor, tenk IDF-a gađao je vojnu posmatračku ispostavu na jugu Pojasa Gaze".

Najmanje 118 Palestinaca ubile su izraelske snage u Pojasu Gaze od početka masovnih protesta i sukoba koji su izbili u martu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG