Linkovi

VP: Republikanac iz Alabame optužen za seksualno zlostavljanje


Kandidat republikanaca za senatora Roj Mur (arhivska fotografija)
Kandidat republikanaca za senatora Roj Mur (arhivska fotografija)

Republikanski kandidat za američki Senat, Roj Mur iz Alabame, optužen je za nedolični seksualni kontakt sa tada 14-godišnjom devojčicom pre skoro četrdeset godina. Vašington post objavio je priču u kojoj Li Korfman optužuje Mura za nedolično ponašanje i seksualni kontakt sa njom 1979.

Prema navodima Korfman, Mur, koji je tada imao 32 godine, pozvao ju je u svoju kuću u ruralnom delu Alabame, gde joj je rekao da je lepa i poljubio je. Tokom njene druge posete kući, Kofrman kaže da je Mur svukao svoju i njenu odeću i dodirivao je preko donjeg veša. Još tri žene optužile su Mura da ih je proganjao u tom istom vremenskom period, iako nijedna od njih nije rekla da je pokušao da s njima stupi u seksualne odnose ili bilo koju vrstu veze.

Mur je u saopštenju odbacio optužbe koje je nazvao “potpuno lažnim” i opisao kao “očajnički politički napad” nacionalne Demokratske partije i Vašington posta na njega, tokom kampanje za Senat.

U Alabami, neki birači vide optužbe kao “dnevnu politku.”

Novinarka Vašington posta Bet Rejnhard, jedna od pisaca članka o Muru, kaže da su žene sa kojima je razgovarala bile vrlo jasne u pogledu svog iskustva.

"Nisu to samo neke maglovite uspomene. To su žene vrlo sigurne u to što im se dogodilo”.

Sve pomenute žene su u to vreme imale između 16 i 18 godina. Portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders izjavila je da predsednik Tramp veruje da će “Mur učiniti pravu stvar i podneti ostavku” ako se dokaže da su navodi tačni.

XS
SM
MD
LG