Linkovi

Vlasnik britanskog fudbalskog kluba među petoro poginulih u padu helikoptera


Na ovoj fotografiji napravljenoj od video-snimka, koji je objavio Skaj njuz, vidi se mesto pada helikoptera na parkingu pored stadiona u Lesteru, Engleska, 28. oktobra 2018.

Vlasnik britanskog prvoligaša Lestera među pet je žrtava koje su poginule kada se njegov helikopter srušio i izgoreo pored stadiona, nekoliko trenutaka nakon poletanja u subotu.

Višaj Šrivadanaprabha, 60-ogodišnji milijarder, dvojica članova njegovog osoblja, Nursara Suknamai i Kaeporn Punpare, pilot Erik Sveger i putnica Izabela Roza Lekovic, poginuli si kada se letelica srušila na parking blizu King pauer stadiona, u noći nakon fudbalske utakmice.

"Svet je izgubio sjajnog čoveka", saopštio je Lester. "Čovek finoće, darežljivosti i čovek čiji je život bio određen ljubavlju koju je poklanjao svojoj porodici i onima koje je uspešno vodio".

Višaj, vlasnik Tajvanskog lanca djuti-fri prodavnica, finansirao je neverovatan ligaški trijumf Lestera 2016.

On je kupio Lester za 50 miliona dolara 2010. godine, kada je klub bio u drugoj ligi i vodio ga do punog oživljenja krunisanog prvoigaškom titulom.

Višaj je bogato nagradio igrače Lestera za pobedu u Premijer lige novim ugovorima sa pozamašnim iznosima. Uz to, svaki igrač dobio je automobil BMW i8 vredan 135.000 dolara.

Višai, koji je započeo poslovnu karijeru sa jednom radnjom iz koje je izgradio ogroman lanac djutri-fri prodavnica "King pauer", bio je poznat po tome što je na stadion stizao helikopterom.

Lester, grad u centralnoj Egneleskoj, udalje je 143 kilometra od Londona.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG