Linkovi

Vilanovi titula trojkom u poslednjoj sekundi


Slavlje novih šampiona NCAA lige
Slavlje novih šampiona NCAA lige

Košarkaš "Vajdketsa" Kris Dženings doneo svom univerzitetu prvi trofej još od 1985. godine

Košarkaši Univerziteta Vilanova osvojili su titulu šampiona NCAA lige pobedom nad Severnom Karolinom u Hjustonu – 77:74. To je druga titula za „Vajldketse“ u istoriji.

Kao i pre 31 godine, kada su iznenadili favorita Džordžtaun, košarkaši Vilanove su do trofeja stigli kao autsajderi u duelu sa timom, koji je sa tribina bodrio legendarni Majkl Džordan.

Njegovi „Tar Hilsi“ imali su pet poena prednosti na poluvremenu, ali su dozvolili rivalu da preuzme kontrolu u drugih 20 minuta, povede sa 10 razlike, da bi fantastičnom serijom i neverovatnom trojkom Markusa Pejža izjednačili nepunih pet sekundi pre kraja.

Međutim, u preostalom vremenu, MVP meča Rajan Arčidijakono je preveo loptu preko polovine terena, dodao Krisu Dženkinsu, koji je išao iza njega, a Dženkins mirno pogodio trojku uz zvuk sirene.

Najefikasniji pojedinac meča sa 21 poenom bio je Pejdž, Džoel Beri je ubacio poen manje, a Brajs Džonson 14 poena, dok su pobednike predvodili Fil But sa 20, Arčidijakono sa 16 i Dženkins sa 14 poena.

Sinoćnje finale, odigrano pre skoro 75 hiljada gledalaca na NRG stadionu, na kojem inače igra NFL tim Hjuston Teksans, prvo je u istoriji NCAA-a koje je odlučeno trojkom u poslednjoj sekundi.

XS
SM
MD
LG