Linkovi

Sidnej: Druga titula za Viktora


Viktor Troicki sa trofejem posle pobede nad Kazahstancem Kukuškinom
Viktor Troicki sa trofejem posle pobede nad Kazahstancem Kukuškinom

Na putu do trofeja, koji mu je pored 250 poena doneo i ček na 80 hiljada dolara, Troicki ostvario osam pobeda - tri u kvalifikacijama i pet u glavnom žrebu, a najbolje partije pružio je u polufinalu i finalu. Od ponedeljka, biće vrlo blizu prvih 5'0 na svetskoj rang-listi...

Srpski teniser Viktor Troicki osvojiio je drugu ATP titulu u karijeri, prvu od oktobra 2011, ali će trijumf na turniru u Sidneju sasvim sigurno doživeti kao veći uspeh nego titulu pre nešto više od tri godine u Moskvi.

Pre svega, na putu do trofeja, koji mu je pored 250 poena doneo i ček na 80 hiljada dolara, Troicki je ostvario osam pobeda - tri u kvalifikacijama i pet u glavnom žrebu, a najbolje partije pružio je u polufinalu i finalu.

Drugo, meč za titulu u Sidneju - u kojem je Troicki za 64 minuta, u dva seta, pobedio Kazahstanca Mihaila Kukuškina - 6:2 i 6:4, bio je prvo ATP finale u istoriji u kojem su se nadmetala dvojica igrača, koja su turnir započela u kvalifikacijama. Kukuškin do finala, u sedam mečeva nije izgubio set.

I na kraju, posle pobede u Sidneju 28-godišnji Srbin će na najnovijoj rang-listi biti na pragu prvih 50, nepunih šest meseci pošto je svoj povratak, posle jednogodišnje suspenzije zbog kršenja anti-doping pravila ITF-a - započeo na 847. poziciji!

Troicki neće imati mnogo vremena za slavlje, jer ga već u ponedeljak čeka meč 1. kola na prvom grand slem turniru sezone - Australijen openu u Melburnu. Njegov rival biće 21-godišnji Čeh Jirži Veseli, koji u Melburn stiže posle osvojene prve titule u karijeri - u Oklendu.

Veseli je turnir u Oklendu, kao i Troicki u Sidneju, počeo u kvalifikacijama.

XS
SM
MD
LG