Linkovi

Sidnej: Druga titula za Viktora


Viktor Troicki sa trofejem posle pobede nad Kazahstancem Kukuškinom

Na putu do trofeja, koji mu je pored 250 poena doneo i ček na 80 hiljada dolara, Troicki ostvario osam pobeda - tri u kvalifikacijama i pet u glavnom žrebu, a najbolje partije pružio je u polufinalu i finalu. Od ponedeljka, biće vrlo blizu prvih 5'0 na svetskoj rang-listi...

Srpski teniser Viktor Troicki osvojiio je drugu ATP titulu u karijeri, prvu od oktobra 2011, ali će trijumf na turniru u Sidneju sasvim sigurno doživeti kao veći uspeh nego titulu pre nešto više od tri godine u Moskvi.

Pre svega, na putu do trofeja, koji mu je pored 250 poena doneo i ček na 80 hiljada dolara, Troicki je ostvario osam pobeda - tri u kvalifikacijama i pet u glavnom žrebu, a najbolje partije pružio je u polufinalu i finalu.

Drugo, meč za titulu u Sidneju - u kojem je Troicki za 64 minuta, u dva seta, pobedio Kazahstanca Mihaila Kukuškina - 6:2 i 6:4, bio je prvo ATP finale u istoriji u kojem su se nadmetala dvojica igrača, koja su turnir započela u kvalifikacijama. Kukuškin do finala, u sedam mečeva nije izgubio set.

I na kraju, posle pobede u Sidneju 28-godišnji Srbin će na najnovijoj rang-listi biti na pragu prvih 50, nepunih šest meseci pošto je svoj povratak, posle jednogodišnje suspenzije zbog kršenja anti-doping pravila ITF-a - započeo na 847. poziciji!

Troicki neće imati mnogo vremena za slavlje, jer ga već u ponedeljak čeka meč 1. kola na prvom grand slem turniru sezone - Australijen openu u Melburnu. Njegov rival biće 21-godišnji Čeh Jirži Veseli, koji u Melburn stiže posle osvojene prve titule u karijeri - u Oklendu.

Veseli je turnir u Oklendu, kao i Troicki u Sidneju, počeo u kvalifikacijama.

XS
SM
MD
LG