Linkovi

Viši sud odobrio izručenje Vukotića Crnoj Gori, ima pravo na žalbu


Zgrada Višeg suda u Beogradu, Foto: VOA

Viši sud u Beogradu doneo je rešenje po kom su ispunjene zakonske pretpostavke da se pravosudnim organima Crne Gore izruči Kotoranin Jovan Vukotić (38), koji je u toj zemlji osumnjičen za tri pokušaja ubistva u Kotoru 2016. godine i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je danas.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje na sednici održanoj 26. septembra a protiv tog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Nakon pravosnažnosti sudskog rešenja, konačnu odluku o izručenju donosi ministar pravde Srbije.

Vukotić prema evidenciji bezbednosnog sektora, sa sugrađaninom Igorom Dedovićem i bratom Igorom predvodi škaljarski kriminalni klan.

Uhapšen je 10. septembra prošle godine sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i narednog dana je deportovan Srbiji. Zbog tog dela je u Srbiji pravosnažno osudjen na 15-mesečnu zatvorsku kaznu koja mu ističe u decembru i treba da je odsluži u Srbiji.

Crnogorske vlasti ga potražuju zbog sumnje da je 2016. godine učestvovao u ranjavanju Vojina Stupara i Miloša Radonjića – članova kavačke grupe, a njegovo ime povezuje se i sa napadom na Tamaru Zvicer, ženu Radoja Zvicera, takodje člana suparničke grupe.Protiv njega je u toku i istraga u Osnovnom tužilaštvu zbog sumnje da je utajio poreze i doprinose.

Vukotić inače ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG