Linkovi

Velika plaketa NUNS-a dodeljena Hariju Štajneru


Arhiva: Hari Štajner, novinar i jedan od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije, u Medijacentr u Beogradu, 15. novembra 2018. (Foto: Medijacentar Beograd)

Nezavisno udruženja novinara Srbije dodelilo je u sredu Hariju Štajneru, jednom od osnivača tog udruženja, Veliku plaketu u znak priznanja za izuzetan doprinos osnivanju i radu.

Plaketu je, povodom 25. godišnjice NUNS-a, uručio predsednik udruženja Željko Bodrožić koji je rekao da je Štajner u "veoma teško vreme", zajedno sa drugim hrabrim i časnim novinarima, "utkao sebe u pokretanje i angažman NUNS-a i odbranu novinarske profesije".

Primajući nagradu, Štajner je govorio o "porođajnim mukama" nezavisnog i tada novog novinarskog udruženja, a koje je rekao da "nisu bile nimalo lake", jer je tadašnji režim činio sve kako bi medije i novinarstvo "stavio u službu svoje propagande", saopštio je NUNS-a.

On je rekao da je NUNS odoleo svim tim iskušenjima i od početka pokazao da je "protiv rata, nacionalizma i drugih pošasti koje su obeležile denedesete godine".

Hari Štajner je rođen 28. maja 1930. u Beogradu, a tokom novinarske karijere radio je u dnevnim novinama Borba i Večernje novosti i nedeljnicima NIN i Vreme.

XS
SM
MD
LG