Linkovi

Aktivisti: 553 poginulih u kampanji protiv ID


Sirijski aktivisti su saopštili da je u vazdušnim napadima koalicije koju predvode SAD u poslednjih mesec dana ubijeno 553 ljudi, uglavnom pripadnika Islamske države i Nusra Fronta,

SAD nastavljaju da bombarduju položaje Islamske države u Iraku i Siriji. Američka centralna komanda saopštila je da je u poslednja 24 sata izvela 15 novih vazdušnih udara, od toga devet u Iraku, uglavnom na položaje ekstremsita blizu mosulske brane i južno od Faludže. Istovremeno, pogođeno je i šest ciljeva u Siriji, četiri u blizini Kobanija.

Uporedo s podacima o novim napadima, sirijski aktivisti su saopštili da je u vazdušnim napadima koalicije koju predvode SAD u poslednjih mesec dana ubijeno 553 ljudi, uglavnom pripadnika Islamske države i Nusra Fronta, grupe povezane s al-Kaidom. Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, potvrdila je da među žrtvama ima 464 pripadnika Islamske države i 32 civila.

Grupa, koja ima vrlo razgranatu mrežu izvora informacija širom Sirije navodi da je verovatno ubijeno više ekstremista, ali da njihova smrt nije prijavljena, jer je teško prići nekim lokacijama pogođenim u vazdušnim napadima. Američki lovci u saradnji sa partnerskim arapskim zemljama izveli su više od 200 napada u Siriji od početka kampanje 22. septembra.

XS
SM
MD
LG