Linkovi

Vaterpolisti ipak za bronzu


Za medalju protiv Crne Gore: Andrija Prlainović
Za medalju protiv Crne Gore: Andrija Prlainović

Srbija u polufinalu doživela prvi poraz - 9:7 protiv Italije. U nedelju u finalu Italija - Hrvatska, za treće mesto Srbija - Crna Gora

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale olimpijskog turnira u Londonu, pošto je u polufinalu izgubila od selekcije Italije - 9:7 (4:2, 2:2, 2:1, 1:2).

Bio je to prvi poraz srpskih vaterpolista u Londonu, koji su do sada imali samo jedan jedan nerešen rezultat - protiv Crne Gore, koja će - kao i pre četiri godine u Pekingu - biti rival izabranicima Dejana Udovičića u borbi za bronzanu medalju.

Crna Gora je u prvom polufinalu izgubila od Hrvatske - 7:5, tako da će se u nedelju za zlatnu medalju boriti Italija i Hrvatska.

Uspešan dan imao je srpski kajakaš Marko Novaković, koji se plasirao u finale trke jednoseda na 200 metara ostvarivši treće vreme u svojoj polufinalnoj grupi. Prethodno, Novaković je u kvalifikacijama zabeležio još bolji rezultat i ukupno drugo vreme, iza svetskog prvaka britanca Eda Mekivera. Finale je na programu sutra ujutro.

U konkurenciji kajakašica, takođe u trci jednoseda na 200 metara, Nikolina Moldovan nije uspela da se plasira u finale, pošto je u polufinalnoj grupi završila kao četvrta.
XS
SM
MD
LG