Linkovi

Uspešan dan Srba na Vimbldonu


Ներգաղթականներ. Ամերիկայի նոր դեմքը
Ներգաղթականներ. Ամերիկայի նոր դեմքը

Pobede ostvarili Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Ana Ivanović, Bojana Jovanovski izgubila neizvestan duel sa Lisici

Treći dan takmičenja na Vimbldonu bio je uspešan za srpske tenisere. Poražena je jedino Bojana Jovanovska, koja je pružila sjajan otpor 15. nositeljki Nemici Sabine Lisicki i izgubila 8:6 u trećem setu, dok su pobede ostvarili Ana Ivanović, Novak Đoković, Janko Tipsarević i Viktor Troicki.

Ivanović je u tri seta pobedila Španjolku Martines Sančes (6:3, 3:6, 6:3) i plasirala se u drugo kolo, Tipsarević je u četiri seta (5:7, 7:5, 6:4, 6:2) bio bolji od Amerikanca Rajana Svitinga, dok je Troickom bilo potrebno svih pet u duelu sa Slovakom Martinom Klizanom (6:4, 4:6, 5:7, 7:6 (3), 6:4).

Poslednji je All-England klub napustio Novak Đoković, koji je na centralnom terenu, nad kojim je zbog kiše ranije tokom dana bio podignut krov, pobedio mladog Amerikanca Rajana herisona u tri seta - 6:4, 6:4, 6:4.

Tipsarević, Troicki i Đoković osigurali su plasman u treće kolo, s tim da Tipsarević i Troicki već znaju naredne rivale (Južnji i Monako), dok Đoković čeka da se završi duel Bendžamina Bekera i Radeka Stepaneka.

Inače, trećeg dana, kod tenisera nije bilo velikih iznenađenja. Rodžer Federer je nastavio sa ubedljivim pobedama i protiv Italijana Fonjinija, a trijmfe su ostvarili i Endi Rodik, David Ferer, Rišar Gaske, Nikolas Almagro i drugi.

Kod teniserki eliminisane su šampionaka Ju Es Opena Samanta Stosur i bivša prva teniserka sveta Karolina Voznijacki. Australijanku je pobedila Holanđanka Aranča Rus, dok je od Dankinje bolja bila Austrijanka Tamira Pažek.
XS
SM
MD
LG