Linkovi

Više od 300 poginulih u SAD


Pustoš posle tornada koji je u sredu pogodio grad Tuskalusa, u Alabami
Pustoš posle tornada koji je u sredu pogodio grad Tuskalusa, u Alabami

Broj žrtava najsmrtonosnije serije tornada u Sjedinjenim Državama, u poslednjih 40 godina, povećao se na više od 300. Predsednik Barak Obama obišao je danas najteže pogodjeno područje u državi Alabami.

Predsednik je poručio porodicama pogodjenim nevremenom da je njegov najveći prioritet da im pomogne da se oporave. On je naglasio da je uništenje imovine očigledno teško ali da ga je dirnula odlučnost zajednice da se sve obnovi.

Obama je, govoreći na koledžu u gradu Taskalusa, rekao da nikada nije video razaranje kao što je ovo, u kojem su čitava susedstva sravnjena sa zemljom, a najmanje 36 ljudi poginulo tokom oluje.

Predsednik je potpisao deklaraciju kojom se Alabama proglašava zonom katastrofe čime će federalna sredstva biti dostupna za pomoć stanovnicima, biznisima i lokalnim vlastima. Alabama je podnela najveći broj žrtava u naletu tornada na jugu Sjedinjenih Država - više od 200.

Ukupan broj žrtava iznosi više od 300 i uključuje više od 30 poginulih u Tenesiju i 30 u Misisipiju, oko 12 žrtava u Džordžiji i 12 u Arkanzasu. Ostale žrtve su iz Virdžinije, Luizijane i Kentakija.

XS
SM
MD
LG