Linkovi

26 žrtava masakra u školi u Konektiketu


Roditelji i pripadnici hitnih službi pokušavaju da umire decu užasnutu današnjom pucnjavom u njihovoj školi u Konektiketu
Roditelji i pripadnici hitnih službi pokušavaju da umire decu užasnutu današnjom pucnjavom u njihovoj školi u Konektiketu

Među žrtvama pucnjave u osnovnoj školi Sendi Huk, u Konektiketu, je 20 dece i šest odraslih. Naoružani napadač takođe je mrtav.

26 osoba, pretežno male dece, ubijeno je u pucnjavi u jednoj osnovnoj školi, u severoistočnoj američkoj državi Konektiket.

Poručnik Državne policije Konektiketa, Džej Pol Vens, rekao je da su među žrtvama 20 učenika, šest odraslih i da je naoružani napadač, dvadesetogodišnji Adam Lanza, takođe mrtav. Prema izveštajima, ubijena je i Lanzina majka koja je radila u školi.

Jedan funkcioner u kabinetu guvernera države rekao je da je guverner “užasnut” tom tragedijom i da je odmah otišao na lice mesta kako bi se susreo sa članovima porodica. Predsednik Obama je pozvao vlasti u Konektiketu kako bi izrazio svoju tugu i obećao pomoć federalnih vlasti.

Pucnjava se dogodila jutros, u osnovnoj školi Sendi huk, u gradu Njutonu. Na foto i video snimcima sa poprišta tragedije vide se kako odrasli užurbano evakuišu iz škole, ali bilo je potrebno nekoliko sati da bi se shvatio pun obim tragedije.
XS
SM
MD
LG