Linkovi

Pens:" Divno što predsednik više brine za Demoin nego za Dansku"


Potpredsednik Majk Pens na jučearšnjem političkom skupu u Ajovi
Potpredsednik Majk Pens na jučearšnjem političkom skupu u Ajovi

Američki potpredsednik Majk Pens je rekao u subotu da je "Savršeno imati predsednika koji se više brine za Demoin u Ajaovi nego za Dansku", kada je motorciklom došao na politički skup za prikupljanje sredstava za kampanju senatora Džonija Ernsta.

Pens se prethodnim komentarom osvrnuo na ovonedeljnu odluku predsednika Trampa da povuče Sjedinjene Države iz Pariskog sporazuma o klimatskim promenama. Američki potpredsednik je rekao da će predsednik Tramp ispuniti obećanje o smanjenju poreza i opozvati zakon o zdravstvenoj nezi koji je odobrila administracija predsednika Baraka Obame.

Takodje juče, američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli je izjavila za CNN: "Predsednik Tramp veruje da se klima menja i veruje da su zagadjivači deo te jednačine". Reporteri naime nisu dobili odgovor kada su u petak pitali zvaničnike Bele kuće da li predsednik veruje u klimatske promene. Hejli je dodada da predsednik: "Zna da se klima menja i da Sjedinjene Države mroaju da budu odgovorne i tako će i postupiti."

XS
SM
MD
LG