Linkovi

Klinton i Kejn vode kampanju u Pensilvaniji i Ohaju


Klinton i Kejn po završetku konvencije već vode intenzivnu kampanju
Klinton i Kejn po završetku konvencije već vode intenzivnu kampanju

Demokrata Hilari Klinton intenzivira kampanju, sada u svojstvu zvaničnog predsedničkog kandidata svoje stranke, posetom Pensilvaniji i Ohaju, državama koje imaju veliki broj neopredeljenih glasača.

"Ovo je bila uzbudljiva nedelja koja nas bodri", istakla je Hilari Klinton na današnjem skupu u Filadelfiji pred oduševljenim pristalicama i istakla da joj je sinoć bilo teško da zaspi od uzbudjenja.

Hilari Klinton i njen potpredsednički kandidat Tim Kejn, danas su se obratili skupu od preko 5.000 ljudi na Univerzitetu Templ u Filadelfiji pre nego što su se uputili na trodnevnu turneju autobusom.

Klinton je ponovila iz svog sinoćnjeg govora da je zemlja u novembru suočena sa dijametralno različitim opcijama kad su u pitanju predsednički kandidati. Ankete javnog mnjenja ukazuju na potencijalno tesnu trku u Ohaju i Pensilvaniji, državama u kojima je predsednik Obama pobedio na izborima 2012.

Te dve države tradicionalno se smatraju kao odlučujuće na predsedničkim izborima u Sjedinjenim Državama, jer nemaju većinu koja naginje jednoj od stranaka.

XS
SM
MD
LG