Linkovi

Romni bi zadržao delove Obaminog plana


Predsednik Barak Obama i prva dama Amerike Mišel Obama
Predsednik Barak Obama i prva dama Amerike Mišel Obama

Romni je u današnjoj emisiji mreže NBC rekao da je planirao da, takozvani Obamaker program, zameni sopstvenim planom

Republikanski predsednički kandidat Mit Romni sada kaže da bi zadržao nekoliko odredbi plana predsednika Obame za reformu zdravstvenog osiguranja, uprkos ranijem obećanju da će, ukoliko bude izabran, opozvati taj zakon u celini.

Romni je u današnjoj emisiji mreže NBC „Susret sa predstavnicima štampe“ rekao da je planirao da, takozvani Obamaker program, zameni sopstvenim planom.

Medjutim, on je specifično izneo da bi poput Obaminog plana obezbedio da oni, koji imaju već postojeći zdravstveni problem, ipak mogu da dobiju zdravstveno osiguranje i da mladi ljudi budu u mogućnosti da budu pokriveni zdravstvenim osiguranjem svojih roditelja do 26 godine života. Takodje je ukazao da je, dok je bio guverner u Masačusetsu, njegov plan za reformu zdravstvene zaštite imao te odredbe.

U medjuvremenu, predsednik Obama je nastavo dovdnevnu, posetu Floridi nakon konvencije. Florida je za izbore kritična država u kojoj živi veliki broj penzionera.

Predsednik je napao plan svog protivnika za zdravstvenu zaštitu rekavši da bi republikanska strategija za državno finansirani program zdravstvenog osiguranja za starije, poznat kao mediker, u velikoj meri nanela štetu budućim penzionerima.

Navodeći studiju liberalne think tenk grupe Centar za američki napredak, predsednik Obama je rekao da bi, u skladu sa Romnijevim planom, osoba koja prestane da radi 2030. mogla da očekuje da do kraja života plati dodatnih 125.000 dolara za Mediker.
XS
SM
MD
LG