Linkovi

Predsednička kampanja se seli u Nju Hempšir


Senator Berni Sanders i bivša državna sekretarka Hilari Klinton na sinoćnjem susretu sa glasačima

Demorkatski predsednički pretendenti Hilari Klinton I Berni Sanders su sinoć iskoristili forum “susreta u gradskoj većnici” u Nju Hempširu, koji je prenosila televizija, da naglase razlike u svojim gledištima.

Medjutim, najveću buku izazvalo je pitanje ko je istinski progresivan.

Berni Sanders je zaključio da Hilari Klinton ne može jedan dan da tvrdi da je umerenjak, a drugi da je progresivna. Sanders smatra da je to nekompatibilno jer su u pitanju dve različite stvari.

Hilari je odgovorila da po Sandersovoj definiciji na tviteru ni Obama ni Bajden ne bi bili progresivni I zaključila da je to ne uznemirava, jer zna gde stoji, ko stoji uz nju I šta je postigla.

Klinton ulazi u trku u Nju Hempširu naredne nedelje posle super tesne pobede nad Sandersom u Ajovi u ponedeljak.

Sudeći po anketama Sanders vodi u Nju Hempširu, ali on ne odbacuje opasnost od strane svoje protivnice, navodeći njenu pobedu na primarnm izborima u Nju Hempširu 2008.

Na republiaknskoj strani milioner Donald Tramp je optužio senatora iz Teksasa Teda Kruza da je koristio tajnu taktiku da bi odneo pobedu u Ajovi.

Te razmirice bi mogle u utorak na izborima u Nju Hempširu da pomognu senatoru sa Floride Marku Rubiu koji je u Ajovi osvojio treće mesto sa malom razlikom u glasovima.

XS
SM
MD
LG