Linkovi

Mekonel: Birači odbacili Obamine programe


Lider manjine u Senatu, republikanac Mič Mekonel
Lider manjine u Senatu, republikanac Mič Mekonel

Lider senatske manjine Mič Mekonel izjavio je da su republikanci osvojili dodatna mesta na izborima prošlog utorka zbog toga što je američki narod nezadovoljan programima koje sprovode predsednik Barak Obama i Kongres pod demokratskim vođstvom.

Mekonel je kao gost današnjeg programa televizijske mreže CBS rekao da predsednik Obama greši što za gubitke demokrata okrivljuje sebe - zbog toga što nije uspeo da obrazloži američkom narodu programe kao što je reforma zdravstvenog osiguranja i troškove za podsticaj ekonomije.

Mekonel je istakao da se biračima ti programi jednostavno nisu dopali. On je dodao da želi potpuno povlačenje zakona o reformi zdravstvenog osiguranja, dodavši da će republikanci, ako to ne budu uspeli, nastojati da spreče finansiranje delova te reforme.

Nešto ranije, jedan od vodećih republikanaca u Predstavničkom domu, Erik Kantor, izrazio je nadu da je predsednik Obama „ozbiljan“ u pogledu saradnje sa republikancima u radu na pitanjima od obostranog interesa. Predsednik koji je započeo desetodnevnu turneju po Aziji, pozvao je demokratske i republikanske kongresne lidere da se sastanu sa njim u Beloj kući 18. novembra, po povratku u Vašington, da razmotre načine zajedničkog rada.

XS
SM
MD
LG