Linkovi

Nove pobede Rika Santoruma


Republikanski predsednički pretendent Rik Santorum
Republikanski predsednički pretendent Rik Santorum

Rik Santorum je sinoć pobedio na republikanskim primarnim izborima u dve južne američke države i učvrstio svoj status konzervativne alternative vodećem kandidatu Mitu Romniju.

Santorum je tesno pobedio u Misisipiju i Alabami, koje se smatraju konzervativnim državama. Bivši senator iz Pensilvanije je rekao da je pobedio “uprkos suprotnim očekivanjima“.

„Sada je vreme da se konzervativci udruže. Vreme je da sebi obezbedimo, da osiguramo najveće šanse za pobedu na izborima. A najbolja šansa za pobedu je nominovanje konzervativca koji će se suprostaviti Baraku Obami i biti u stanju da ga pobedi u svemu.“

Bivši predsednik Predstavničkog doma Njut Gingrič je bio drugi. On se nadao pobedi u bar u jednoj od ove dve države, ali je rekao da će nastaviti kampanju.

„Verujem da nam za lidera treba vizionar koji je spreman da govori o dramatično boljoj budućnosti, dramatično većem broju radnih mesta, dramatično više energije i mnogo bezbednijoj i jačoj Americi.“

Romni je u obe države bio treći. Svejedno, bivši guverner Masačusetsa i dalje ima najveći broj delegatskih glasova koje je osvojio na dosadašnjim izborima u zemlji.

Povezani članci

XS
SM
MD
LG