Linkovi

Tramp pobedio u Južnoj Karolini, Klinton u Nevadi


Hilari Klinton i Donald Tramp
Hilari Klinton i Donald Tramp

Milijarder Donald Tramp je odneo veliku pobedu u trci za republikansku nominaciju, ali dvojica senatora, Marko Rubio i Ted Kruz, tvrde da mogu da ga sustignu jer će u velikom broju država u naredne tri nedelje biti održano glasanje.

Novajlija u politici Tramp odneo je uverljivu pobedu na drugim za redom republikanskim primarnim izborima, osvojivši blizu trećinu glasova u Južnoj Karolini dok se senator sa Floride, Marko Rubio, borio za drugo mesto sa senatorom iz Teksasa Tedom Kruzom jer su obojica dobili oko 22 posto glasova.

Ankete ukazuju da Tramp, koji je otvoreno vredjao svoje protivnike tokom jednomesečne kampanje, uverljivo vodi nad Rubiom i Kruzom u Nevadi gde se u utorak održavaju naredni stranački skupovi. Glasanje u još 27država će biti održano do 15 marta. Tramp je za CNN danas izjavio kako očekuje da dobije nominaciju republikanske stranke.

Na demokratskoj strani Hilari Klinton je juče odnela veliku pobedu na demokratskim stranačkim skupovima u Nevadi osvojivši 52. 7 posto glasova u odnosu na 47.3 posto koje je osvojio njen protivnik senator iz Vermonta Berni Sanders, koji sebe karakteriše kao demokratskog socijalistu.

Pobeda u Nevadi je pružila Hilari Klinton preko potrebni zamajac za njenu kampanju posle tesne pobede nad Sadersom na stranačkim skupovima u Ajovi i potom poraza na primarnim izborima u Nju Hempširu.

XS
SM
MD
LG