Linkovi

Bela kuća: "Amerika neće činiti ustupke prema Severnoj Koreji"


Zamenik sekretara za štampu u Beloj kući Radž Šah

Američki zvaničnici su danas obećali da neće učiniti nikakve ustupke Severnoj Koreji pred planirani samit izmedju predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una i da će nastaviti da vrše pritisak na režim u Pjongjangu.

Nemojte se zavaravati, dok ovi pregovori teku, neće biti ustupaka" rekao je direktor Centralne obaveštajne agencije Majk Pompeo za TV stanicu Fox News. Pompeo je naveo da severnokorejski lider mora i dalje da " dopušta da sprovodimo naše neophodne vojne vežbe" sa Južnom Korejom "i da mora da obezbedi diskusije o denuklearizaciji" svoje vojske.

Predstavnik Bele kuće Radž Šah je rekao za TV mrežu ABC News: "Predsednik nije usvojio neke od neuspelih politika čiji smo svedoci poslednjih nekoliko decenija, što su od strane Sjedinjenih Država bili pregovori u ustupci od samog početka. Naša politika je pritisak, pritisak naših partnera i saveznika širom sveta, pritisak Ujedinjenih nacija i pritisak preko Kine."

On je dodao da je "to uticalo na ponašanje i držanje Kim Džong Una" i dodao "Stoga se nadamo da ova kampanja pritiska, koja neće popustiti u predstojećim mesecima, menja ponašanje Severne Koreje."

Sekretar za finansije Stiven Manučin je izjavio za NBC News "Nema sumnje da ove sankcije funkcionišu i da ih je to dovelo za pregovarački sto."

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG