Linkovi

Džejkobson: Sporazum od suštinske važnosti


Predsednica Kosova Atifete Jahjaga (D) i ambasadorka SAD na Kosovu Trejsi En Džekobson
Predsednica Kosova Atifete Jahjaga (D) i ambasadorka SAD na Kosovu Trejsi En Džekobson

Američka ambasadorka na Kosovu kazala je da je postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa od suštinske važnosti kako bi dve zemlje prevazišle razlike

Postizanje dogovora između Beograda i Prištine veoma je važno ne samo za Srbiju i Kosovo već i za čitav region poručile su danas predsednica Kosova Atifete Jahjaga i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Trejsi Džejkobson. One su danas posetile narodnu kuhinju u selu Prekovce kod Novog brda.

Američka ambasadorka na Kosovu Trejsi Džejkobson poručila je premijerima Srbije i Kosova Ivici Dačiću i Hašimu Tačiju da budu hrabri i mudri, jer je kako je kazala, postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa od suštinske važnosti kako bi ove dve zemlje prevazišle svoje razlike.

“Jedino kroz postizanje uspeha u ovom dijalogu Kosovo i Srbija će biti u stanju da krenu dalje i stvore stabilnost koja je neophodna i za region, kao i za sigurnost i dobrobit svojih gradjana kako bi se privukle strane investicije”, rekla je Džejkobson.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga rekla je da dijalog nema alternativu i da je neophodno da Kosovo i Srbija postignu sporazum, jer je kako je kazala, to jedini način da se postigne puna normalizacija u odnosima izmedju dve države.

“Mi moramo da gradimo budućnost koja će biti u funkciji gradjana i poboljšanja uslova života s obe strane granice. To će se odraziti na punu normalizaciju odnosa u celom regionu, a doprineće i evropskoj agendi obe države”, rekla je Jahjaga.

Američka ambasadorka Trejsi Džejkobson i predsednica Kosova Atifete Jahjaga posetile su danas narodnu kuhinju u selu Prekovce kod Novog brda kako bi pružile podršku, kakao su istakle humanoj misiji i pomoci koju Neladina organizacija Majka devet Jugovića pruža socijalno ugroženim porodicama na Kosovu. Pored Prekovca u srpskim sredinama na Kosovu postoji još pet takozvanih narodnih kuhinja u kojima po jedan obrok svakodnevno dobija oko hiljadu i po ljudi.
XS
SM
MD
LG