Linkovi

Keri: Ne kritikovati unapred eventualni sporazum sa Iranom


Državni sekretar Džon Keri zaobilazno kritikovao izraelskog premijera Bendžamina Netanjahua

Američki državni sekretar Džon Keri je, tokom jučerašnjeg američkog kongresnog pretresa, zaobilazno kritikovao izraelskog premijera Bendžamina Netanjahua, rekavši da kritičari budućeg nuklearnog sporazuma sa Iranom nisu znali o čemu govore.

Keri je istakao da sporazum još nije postignut i da ne treba unapred reći „ne dopada nam se sporazum“. On je takodje upozorio ljude da sačekaju i vide šta će ovi pregovori proizvesti.

Netanjahu je prihvatio poziv predsednika Predstavničkog doma, Džona Bejnera, da se obrati zajedničkoj sednici Kongresa 3. marta, dve nedelje pre izraleskih parlamentarnih izbora.

U jučerašnjem intervjuu sa americkim TV novinarom Čarlijem Rozom, savetnica za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs je rekla da je ta odluka „ do izvesnog stepena ubacila stranačku podeljenost“ u bilateralne veze izmedju SAD i Izraela.

Bela kuća je gnevna što je Bajner uputio taj poziv izraelskom lideru, a da o tome nije obavestio funkcionere Obamine administracije.

Predsednik Obama je najavio da se neće, tokom te posete, sastati sa Netanjahuom kako bi izbegao da bude vidjen kao lider koji pokušava da utiče na ishod izraelskih izbora.

XS
SM
MD
LG