Linkovi

Keri: Velika podrška koaliciji protiv Islamske države


Državni sekretar Džon Keri obišao bliskoistočne zemlje sa ciljem da oformi međunarodnu koaliciju protiv Islamske države.
Državni sekretar Džon Keri obišao bliskoistočne zemlje sa ciljem da oformi međunarodnu koaliciju protiv Islamske države.

Američki državni sekretar Džon Keri zadovoljan podrškom koju je dobio tokom turneje po Bliskom istoku.

Američki državni sekretar Džon Keri je saopštio da su zemlje na Bliskom istoku i van tog regiona spremne da se angažuju i pruže vojnu pomoć ili, ako to bude bilo potrebno, izvrše napade na ekstremiste Islamske države u okviru međunarodne koalicije koju predvode Sjedinjene Države.

Keri je danas u emisiji mreže CBS, Face the Nation, rekao da je sve veći broj zemalja spreman da se priključi borbi protiv te grupe.

On je to izjavio po završetku posete Bliskom istoku, gde se sastao sa tamošnjim liderima sa kojima je razgovarao o pretnji koju predstavljaju ekstremisti Islamske države.

Američki državni sekretar, koji se trenutno nalazi u Parizu, je ukazao da će nastojanja protiv te ekstremističke grupe takodje obuhvatiti humanitarnu i ekonomsku pomoć, kao i delegitimizaciju tvrdnji Islamske države povodom Islama kao baze za sprovodjenje njenih akcija.

XS
SM
MD
LG