Linkovi

Tramp: "Program DACA je mrtav"


Predsednik Donald Tramp
Predsednik Donald Tramp

Predsednik Donald Tramp danas tvrdi da američki program za zaštitu mladih imigranata od deportacije "verovano mrtav" istakavši da ga opozicione demokrate "zapravo ne žele", već da samo žele da budu u mogućnosti da pričaju o tom pitanju.

Sudbina tog programa, koji od deportacije štiti blizu 800.000 imigranata, koje su roditelji davno, dok su još bili deca, ilegalno doveli Sjedinjene Države, je ovih dana u prvom planu političke debate u Vašingtonu.

To je deo diskusija izmedju Bele kuće i Kongresa oko novog finansijranja vlade kako bi se izbeglo delimično zatvaranje vlade u petak u ponoć kada američke agencije više ne budu imale sredstva za svoje operacije.

Tramp je prošle nedelje odbacio dvostranački predlog koji su mu ponudili troje republikanskih i troje demokratskih senatora za produženje tog programa poznatog kao DACA.

Zakonodavi su takodje apelovali za druge promene imigracione politike, uključujući povećanje finansiranja bezbednosti duž granice sa Meksikom gde je Tramp zahtevao izgradnju zida kako bi se osujetila dalja ilegalna imigracija.

XS
SM
MD
LG