Linkovi

Preporuke za bezbednost u školama


Nacionalno udruženje vlasnika vatrenog oružja, između ostalog, nudi obuku naoružanog školskog osoblja u trajanju od 40 do 50 sati.

Nacionalno udruženje vlasnika vatrenog oružja (NRA) ohrabruje privatne državne i federalne institucije da saradjuju na sprovođenju preporuka za koje veruju da će povećati bezbednost u školama.

Bivši kongresmen Asa Hačinson predstavio je te preporuke danas u Vašingtonu u ime organizacije Nacionalni školski štit, Nacionalnog udruženja vlasnika vatrenog oružja.

Hačinson je ukazao da udruženje školama nudi svoj program procene situacije, koji obuhvata i obuku naoružanog školskog osoblja u trajanju od 40 do 50 sati.

Nakon prezentacije ovih preporuka, Mark Matioli, roditelj deteta ubijenog u osnovnoj školi u Njutaunu u saveznoj državi Konektikat, zatražio je od svih da ostave politiku po strani i učine sve što je potrebno da se deca u školama zaštite.

Predsednik Barak Obama je istakao da Amerika sada ima najpovoljniju priliku da preduzme „zdravorazumske korake“ i prekine oružano nasilje.
XS
SM
MD
LG