Linkovi

Dodeljene nagrade Gremi


Crveni tepih pred dodelu nagrada Gremi

Duo Daft Pank sa robotskim maskama dobio je nagradu za album godine za „Rendom Access Memories“ koji je dobio i nagradu za najbolji album u kategoriji dens/elektronika.

Francuski elektronski muzički duo Daft Pank sinoć je, na 56. godišnjoj dodeli nagrada Gremi u Los Andjelesu, osvojio četiri trofeja, uključujući važne nagrade za album i snimak godine.

Taj duo sa robotskim maskama dobio je nagradu za album godine za kolekciju „Rendom Access Memories“ koji je dobio i nagradu za najbolji album u kategoriji dens/elektronika. Oni su podelili nagradu za snimak godine – kao i Gremi za najbolji pop duo nastup – sa producentima Farelom Vilijamsom i Najlom Rodžersom za pesmu „Get Lucky“.

Lord, 17-godišnja kantautorka sa Novog Zelanda dobila je dva Gremija za pesmu godine za numeru „Royals“ sa svojim partnerom Džoelom Litlom, kao i za najbolji pop solo nastup.

Reperi Maklamor i Rajan Luis su dobili Gremi za najbolje nove umetnike, kao i Gremije za najbolji rep album za „The Heist“ i najbolju rep pesmu i rep nastup za numeru „Trift Shop“ sa pevačem R&B-a Vancom.

Taj duo iz Sijetla je učestvovao u emocionalnom vrhuncu koji je prenosila nacionalna televizija, jer su izveli svoju numeru o gej pravima „Same Love“ dok se 33 – i hetero i homoseksualnih parova – venčalo pred očima javnosti.

Dvojica još uvek živih članova benda Bitlsi, Pol MeKartni i Ringo Star, ponovo su nastupili zajedno na sceni u okviru obeležavanja 50-e godišnjice legendarne prve turneje tog rok benda u SAD.
XS
SM
MD
LG