Linkovi

Dodeljene nagrade Gremi


Crveni tepih pred dodelu nagrada Gremi
Crveni tepih pred dodelu nagrada Gremi

Duo Daft Pank sa robotskim maskama dobio je nagradu za album godine za „Rendom Access Memories“ koji je dobio i nagradu za najbolji album u kategoriji dens/elektronika.

Francuski elektronski muzički duo Daft Pank sinoć je, na 56. godišnjoj dodeli nagrada Gremi u Los Andjelesu, osvojio četiri trofeja, uključujući važne nagrade za album i snimak godine.

Taj duo sa robotskim maskama dobio je nagradu za album godine za kolekciju „Rendom Access Memories“ koji je dobio i nagradu za najbolji album u kategoriji dens/elektronika. Oni su podelili nagradu za snimak godine – kao i Gremi za najbolji pop duo nastup – sa producentima Farelom Vilijamsom i Najlom Rodžersom za pesmu „Get Lucky“.

Lord, 17-godišnja kantautorka sa Novog Zelanda dobila je dva Gremija za pesmu godine za numeru „Royals“ sa svojim partnerom Džoelom Litlom, kao i za najbolji pop solo nastup.

Reperi Maklamor i Rajan Luis su dobili Gremi za najbolje nove umetnike, kao i Gremije za najbolji rep album za „The Heist“ i najbolju rep pesmu i rep nastup za numeru „Trift Shop“ sa pevačem R&B-a Vancom.

Taj duo iz Sijetla je učestvovao u emocionalnom vrhuncu koji je prenosila nacionalna televizija, jer su izveli svoju numeru o gej pravima „Same Love“ dok se 33 – i hetero i homoseksualnih parova – venčalo pred očima javnosti.

Dvojica još uvek živih članova benda Bitlsi, Pol MeKartni i Ringo Star, ponovo su nastupili zajedno na sceni u okviru obeležavanja 50-e godišnjice legendarne prve turneje tog rok benda u SAD.
XS
SM
MD
LG