Linkovi

Obama odložio sastanak sa zakonodavcima


Lider demokratske većine u Senatu, Hari Rid i lider republikanske manjine, Mič Mekonel
Lider demokratske većine u Senatu, Hari Rid i lider republikanske manjine, Mič Mekonel

Američki predsednik kaže da želi da pruži zakonodavcima više vremena da se dogovore oko uslova za otvaranje vlade i redovno otplaćivanje dugova

Američki predsednik Barak Obama odložio je za danas planirani sastanak sa vodećim demokratama i republikancima iz oba doma Kongresa, rekavši da želi da ima da više vremena za postizanje napretka u razgovorima o okončanju zatvaranja vladinih službi i povećanju granice zaduživanja.

Posle sastanka sa vođom republikanaca u Senatu, Mičom Mekonelom, lider demokratske većine u Senatu, Hari Rid, rekao je da pregovarači u Kongresu napreduju ka prevazilaženju sporova.

Rid je izrazio nadu da će uskoro imati predlog rešenja koji će podneti predsedniku. Mekonel je rekao da je optimista u pogledu skorašnjeg dogovora.

Predmet diskusija je predlog za povećanje nivoa zaduživanja federalne vlade do kasnije iduće godine, kao i kratkoročna mera za oživljavanje rada vlade, posle čega bi počeli pregovori o budžetu.

Ako nivo zaduživanja ne bude povećan pre četvrtka to bi moglo da dovede do toga da Sjedinjene Države prestanu da otplaćuju svoje dugove.
XS
SM
MD
LG