Linkovi

Oštra izborna trka za Kongres


Lider demokratske većine Heri Rid u opasnosti je da izgubi mesto u Senatu

Do izbora u Sjedinjenim Državama, na kojima će biti odlučeno ko će imati kontrolu u Kongresu, ostalo je još samo osamnaest dana. Političke kampanje vode se širom zemlje, dok su juče održane i dvije ključne debate kandidata između kojih se vode oštre i tijesne izborne trke.

Najneizvjesnija i najvažnija izborna trka za mjesto u Senatu vodi se su saveznoj državi Nevadi, između republikanske kandidatkinje Šeron Engl i lidera demokratske većine u Senatu Herija Rida.

“Skupite hrabrosti Heri Rid. Morate da shvatite da imamo problema sa socijalnim osiguranjem”, poručila je Eng u sinoćnjoj debati.

Takođe je riječ o najoštrijoj trci. Uoči sinoćnje jedine debate, republikanka Šeron Engl imala je neznatnu prednost nad liderom većine u Senatu.

“Željela bih da znam kako ste se tako obogatili od državnog posla”, istakla je Engl.

“To je stvarno nizak udarac. Moja zarada se ne mijenja o kada sam u Vašingtonu", odgovorio je Rid.

U Delaveru je poprište drugog žestokog političkog obračuna, između kandidatkinje pokreta “Čajanka” Kristin O Donel i demokrate Krisa Kunsa.

“”Hvalite se da ste rebalansirali budžet, ali je to urađeno zahvaljujući povećanju poreza.”

“Prvo bih predložio da gospođica O Donel uloži više napora kako bi prikupila istinite podatke.”

Prema najnovijim anketama, Kuns ima veliku prednost uoči izbora. Uprkos tome, podršku su mu danas pružili predsjednik Barak Obama i potpredsjednik Džo Bajden, za čije upražnjeno mjesto se i vodi izborna trka. Kongresni izbori biće održani 2. novembra.

XS
SM
MD
LG