Linkovi

Spor oporavak američke privrede


by Y Weeks for VOA<br />
防暴警察在开罗宪法法院下达裁决之前聚集在该法院后方。
by Y Weeks for VOA<br /> 防暴警察在开罗宪法法院下达裁决之前聚集在该法院后方。

Američki ekonomski oporavak je i dalje slab, a novi izveštaji pokazuju sporiji rast na tržištu rada i u industrijskom sektoru.

Organizacija koja obrađuje platne spiskove, ADP, danas je objavila da su privatne firme u maju otvorile svega 38 hiljada novih radnih mesta. ADP je takođe saopštio da je u aprilu u privatnom sektoru otvoreno manje radnih mesta nego što je prethodno procenjeno.

Kompanija za zapošljavanje „Čelendžer, Grej i Kristmes“, saopštila je da su američki poslodavci u maju otpustili više od 37 hiljada zaposlenih, što je povećanje u odnosu na prethodni mesec. Izveštaj o stanju u fabrikama u Sjedinjenim Državama, pokazuje da je i industrijski sektor usporen, odnosno da raste najsporijim tempom u proteklih više od godinu dana.

Industrijski indeks Instituta za upravljanje snabdevanjem, prošlog meseca je pao na 53,5, što je niže od 60,4 u aprilu i najniže od septembra 2009. Američka ekonomija je u zastoju tokom prvih meseci 2011, sa stopom rasta u prvom kvartalu od svega 1,8 odsto. Zabrinutost povećava veoma spor rast tržišta rada.

XS
SM
MD
LG