Linkovi

Budžet prvi prioritet republikanaca


Zgrada kapitola

Republikanski zakonodavci kažu da će se usredsrediti na smanjenje nacionalnog duga i državnih troškova kada 112. saziv Kongresa Sjedinjenih Država u sredu počne da zaseda. Dugogodišnji republikanski senator Lindzi Gream, kao gost današnjeg televizijskog programa, rekao je da bi republikanci u Kongresu do 2012 - godine narednih predsedničkih izbora, trebalo da rade na smanjivanju troškova i državne administracije.

Republikanci su na novembraskim izborima osvojili većinu mesta u američkom Predstavničkom domu. Osvojili su i jedan broj mesta u Senatu, ali taj kongresni dom i dalje kontrolišu demokrate. Demokratski kongresmen, Ilajdža Kamings, koji sada postaje najviše rangirani član svoje stranke u Odboru za nadzor i reformu Predstavničkog doma, danas je izjavio da republikanci dobijaju signal da birači žele da demokrate i republikanci rade zajedno. On je dodao da u svakom slučaju obe strane moraju da budu spremne na kompromise.

Na pitanje ko su potencijalni republikanski predsednički kandidati 2012, Gream je predvideo da će kandidat iz 2008, Mit Romni, „verovatno“ dobiti republikansku nominaciju. Predsednik Demokratske stranke, Tim Kejn, danas je izjavio da ne očekuje da će predsednik Barak Obama imati ozbiljniju konkurenciju za stranačku predsedničku nominaciju na izborima 2012. godine.

XS
SM
MD
LG