Linkovi

Udesi američkih vojnih helikoptera


Mesto nesreće u Norfolku, u Engleskoj
Mesto nesreće u Norfolku, u Engleskoj

Helikopter američke mornarice srušio se danas blizu obale američkog grada Norfolka, dok su u nesreći u istoimenom okrugu u Engleskoj juče poginula četiri američka vojnika

Američka vojska istražuje udese dva vojna helikoptera, koji su se dogodila u poslednja 24 sata.

Helikopter američke mornarice, sa pet članova posade, srušio se danas u blizini obale Norfolka, grada u saveznoj državni Virdžinija. Četiri osobe su spasene, od kojih je jedna kasnije preminula u bolnici, dok se za petom još traga, saopštili su zvaničnici.

Nesreća, čiji uzrok još nije poznat, dogodila se samo dan pošto se još jedan američki vojni helikopter srušio tokom rutinske vežbe u takođe Norfolku, ali u Engleskoj.

Tom prilikom poginula su četiri američka vojnika. Helikopter, koje je pripadao snagama stacionarnim u obližnjoj kraljevskoj vazduhopolovnoj bazi u Lejkenhitu, srušio se u močvarnoj oblasti na severnom delu obale okruga Norfolk, ruralnom području 209 kilometara severoistočno od Londona.

Britanske i američke vazduhopolovne snage ograničile su pristup tom području, koje je inače prirodni rezervat, i sprovode obimnu istragu. Letelica je prevozila municiju, uglavnom metke, koji su rasuti na mestu nesreće, zbog čega se taj deo obale smatra opasnim po građane. Uzrok ove nesreće takođe nije poznat.
XS
SM
MD
LG