Linkovi

Brenan: Težak udarac terorizmu


Arhivski snimak lidera al-Kaide Osame bin Ladena
Arhivski snimak lidera al-Kaide Osame bin Ladena

Savetnik predsednika Obame za kontraterorizam, Džon Brenan, kao gost TV mreže NBC, danas je izjavio da je Bin Ladenova smrt najnovija u seriji američkih operacija kojima su al-Kaidi naneti - kako je rekao - "teški udarci".

Naredni udarac terorističkoj organizaciji bi mogao da proizađe iz obaveštajnih podataka prikupljenih tokom smele i tajne američke akcije u kojoj je Bin Laden ubijen. Nadležni kažu da analitičari nastavljaju da proučavaju digitalna i papirna dokumenta koja su američki marinski specijalci prikupili u kompleksu kuća vrednom milion dolara, u kojem se skrivao najtraženiji čovek na svetu.

Američki sekretar za pravosuđe, Erik Holder, danas je izjavio da zemlja, bez obzira što Amerikanci mogu da se ponose operacijom, ne bi trebalo da se opusti. On je naglasio da je borba protiv terorizma daleko od kraja.

Pakistanska vlada je za to vreme oštro reagovala na američku akciju u kojoj je ubijen Bin Laden, upozorivši da strane zemlje ne bi trebalo da misle da im je dozvoljeno da svojevoljno dolaze u Pakistan i prolaze kroz zemlju.

XS
SM
MD
LG